De natuurgids

De natuurgids2024-04-28T16:58:21+00:00

Toen Maas 21 jaar was, werd hij benaderd om als natuurgids aan de slag te gaan. In eerste instantie gebeurde dit naast zijn dagelijkse werk in de avonduren. Op veel plekken op de Veluwe werden al groepen rondgeleid, wandelend of fietsend, en/of meegenomen naar vaste wildobservatieplaatsen in rustgebieden waarvan het bezoeken ervan alleen was toegestaan onder deskundige begeleiding.

Na enige tijd kwam de mogelijkheid om fulltime te gaan gidsen. Voor hotels en restaurants op Veluwe, in opdracht van VVV’s en voor verschillende recreatieparken, werden wildspeurtochten, natuurrondleidingen en presentaties (vaak ook combinaties hiervan) uitgevoerd. Op deze manier kon Maas zijn kennis over wild, natuur en landschap delen met anderen: onbekend maakt tenslotte ook onbemind en zo probeerde Maas zijn steentje bij te dragen aan de bewustwording van de schoonheid van natuur en landschap , maar zeker ook aan het kenbaar maken van de kwetsbaarheid ervan.

Jonge vos
Kleine zonnedauw
Beukenblad

Tegenwoordig gaat Maas op verzoek met gezelschappen op pad op de Veluwe. Al wandelend of fietsend door de bossen en over de heide met een kans om wild tegen te komen. Tijdens deze tochten vertelt Maas over het ontstaan, het beheer, de soorten etc.

Bent u geïnteresseerd voor uw gezin, uw familie, uw zakelijke gezelschap in een rondleiding met Maas? Neem voor de mogelijkheden en meer informatie contact op via het contactformulier en wellicht staan we binnenkort oog in oog met …

Wolf
Edelherten
Wild zwijn

© 2024 - Maas van de Ruitenbeek