Over

Over2024-04-27T10:52:55+00:00

Maas van de Ruitenbeek is van jongs af aan een gepassioneerde natuurliefhebber. Vanaf zijn 15e jaar fotografeert hij met een brede interesse voor natuur en landschap. Al meer dan 35 jaar neemt hij regelmatig groepen/gezelschappen mee de natuur in en geeft hij boeiende presentaties en lezingen, samengesteld met eigen foto- en filmmateriaal.

Foto: eigen foto
Foto: Christian Biemans

De passie voor natuur en landschap is niet alleen tot Nederland beperkt gebleven. Veel Europese landen zijn inmiddels bezocht met de camera’s om daar soms op moeilijk bereikbare plaatsen de schoonheid vast te leggen. De laatste jaren is Maas veelvuldig in de Scandinavische landen te vinden. Noorwegen, Zweden, maar ook Finland en IJsland zijn landen die qua natuur en landschap ongekend zijn. Het magische noorderlicht boven de poolcirkel, de walvissen bij IJsland en Noorwegen, de ijsberen en walrussen van Spitsbergen, de korhoenders, rendieren en elanden in Finland: werkelijk fenomenaal.

Met veel passie en enthousiasme probeert Maas al de ervaringen te delen tijdens de wandel- of fietstochten over de Veluwe en zeker ook tijdens de presentaties en lezingen in het gehele land.

Bedankt alvast voor het bezoeken van deze website. Mocht u op- of aanmerkingen hebben, dan hoor ik die graag via het contactformulier.

© 2024 - Maas van de Ruitenbeek